Handige tips in simpele filmpjes

Hieronder vindt u enkele simpele filmpjes, die we zelf gemaakt hebben ter verduidelijking voor mensen die we op afstand hebben geholpen met hun gezondheid. Daarom zijn de filmpjes in het Engels, maar de stappen zijn goed te volgen.  Hoe maak je je eigen sap met een goede blender? Hoe kun je bepaalde zaden het beste spruiten? Hoe maak je een koolomslag? Daarnaast enkele simpele behandelingen van hydrotherapie, die bijna overal ter wereld toepasbaar zijn. 

 

Sappen
Er zijn vele variaties mogelijk. In onderstaande video laten we zien hoe je verse groentensap kunt maken met een blender. Omdat de mensen waarvoor we de video maakten uit arme landen kwamen waar de meesten geen sapmachine, maar wel een blender hadden, laten we het zo zien, maar natuurlijk kunt u ook een sapmachine gebruiken wanneer u er één heeft. 

 

Koolomslagen

 

Deze worden direct op de huid aangebracht. Het wordt vooral in gevallen van ontsteking en pijn gebruikt.

Zelf spruiten

Zo heeft u heel veel spruiten voor weinig geld. Het is heerlijk bij salades, op brood, chapati's, in pitabrood etc. en erg gezond! De kracht in kiemzaden overtreft vaak de volgroeide groente. Het is power food. Sommige zaden zijn makkelijker te kiemen dan andere. In de video een aantal tips. U kunt zaadjes bestellen bij: www.depeuleschil.nl 

 

Hydrotherapiebehandelingen

Specifieke ziekten kunnen ten goede beïnvloed worden door lokaal hydrotherapie toe te passen. Hoe dat gaat, ziet u hieronder. 

Steam sauna
De stoomsauna kan op twee verschillende manieren worden ingezet. Als gewoonlijk om te kunnen zweten en gifstoffen en afvalstoffen af te voeren via de huid. Het is ook fantastisch om een maximaal contrast te creëren tussen warm en koud. Beide kunnen ook tegelijk gecombineerd worden.